Om Malmö Arena

En mångkulturell smältdegel med närhet till internationella sammanhang och kommunikationer såväl som ett rikt sport- och kulturliv. Malmö har i nuläget drygt 350 000 invånare och är idag en av Sveriges snabbast växande städer. Till stadens mer kännetecknande landmärken hör även den klassiska sportarena Malmö Arena.

Närheten till Danmark, Öresundsbron och en pulserande stadskärna där då möter nu – Malmö är på många sätt en av Sveriges mest intressanta städer. Världssuccéer som tv-serien “Bron” har tagit många med storm och ytterligare bidragit till att sätta Malmö på kartan.

Kort bakgrund

Den här skånska pärlan bjuder naturligtvis också på en furstlig upplevelse för den som är sugen på sport- och kulturevenemang. 2008 invigdes Malmö Arena.

Malmö Arena rymmer hela 13 000 personer när det vankas sportevenemang. Vidare har arenan 72 loger och dessutom utrymme för ett stort antal hungriga och törstiga gäster: restaurang- och barplatserna uppgår till 3250. Enklast tar du dig till Malmö Arena via tåg eller med bussen till Hyllie Station.

Malmö Arena har nu funnits i över tio år. Det första spadtaget togs i januari 2007 och inspiration till konstruktionen har hämtats bland annat från Hartwall Areena i finländska huvudstaden Helsingfors. Med drygt 350 000 invånare är Malmö Sveriges tredje största stad. I staden finns ett livligt kultur- och evenemangsintresse och självklart har Malmö Arena även stått värd för något av det mest folkliga inom kultur-Sverige: Melodifestivalen. 2017 väckte arenan ytterligare uppmärksamhet och intresse när det ryktades att världskända rockbandet Metallica befann sig på arenan för att repa inför sin turné.

Kommunen har heller inte varit sena att utnyttja Malmö Arena till lämpliga PR-aktiviteter. Exempelvis bjöd man in till exklusiv smygpremiär i arenan i samband med den fjärde och avslutande säsongen av “Bron”.

Mer än bara sport – möjligheter för företag och organisationer

En något mer vardaglig och kanske därför ibland förbisedd aspekt av de svenska sport- och multiarenorna är deras lämplighet för företagsevenemang. På Malmö Arena har många duktiga anställda med gedigen erfarenhet från att arrangera och drifta vitt skilda event – från idrott och musik till företagsmässor och konferenser.

Passa gärna på att ta dig en funderare nästa gång du är i planeringstagen. Sannolikheten att du får en behagligare arbetsprocess genom att samarbeta med en lokal aktör är stor, och du slipper fundera själv på hur respektive bokningar och arrangemang ska gå till.

För ett tag sedan planerades även två stora LED-skärmar på Malmö Arena. Bygget stoppades dock med hänvisningar till att det skulle störa det arkitektoniska uttrycket på arenan och dessutom strida mot detaljplanen.

Malmö arena ligger beläget i Hyllieområdet i Malmö. Ett geografiskt område med framtidsambitioner. I början av 2000-talet beslöt kommunen att området skulle prioriteras i Malmö. Inom kort hade diskussionerna om byggrätten avhandlats och uppförandet av shoppingcentret Emporia kunde påbörjas. Detta var ett viktigt steg på vägen mot att skapa en mer attraktiv stadsdel, den stora mängden arenabesökare vill gärna idka viss kommers i närområdet i pauserna på idrott- och/eller musikevenemangen.

Malmö Arena invigdes med pompa och ståt. Invigningen ägde rum i november 2008 med föreställningen “Det svenska musikundret”. Högst på önskelistan hade svenska popsnöret Robyn stått, så medverkade också hon och andra storheter bl.a. Helen Sjöholm på det grandiosa invigningsarrangemanget. Det tidigare muttrandet och den allmänna opinionen om att Malmö i flera års tid varit förbisett och bortglömt när det skulle arrangeras större evenemang har dämpats efter arenas entré i Malmö. Tyvärr kommer inte EM-fotboll att spelas här utan kommer spelas på andra stora EM-arenor.